Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Windows Live Mail

  Μαθησιακό Γεγονός 4

  Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με το Windows Outlook Express η ακόμα με το Windows Mail.Πλέον όμως στα Windows 7 υπάρχει μόνο το Windows Live Mail το οπόιο έχει ένα πολύ ενδιαφέρον και επίσης χρηστικό interface!

  Για να κατεβάσετε το Windows Live Mail μπορείτε να επισκεφθείτε το ακόλουθο link Windows Live Mail και να πατήσετε το "Download Now" για να κατεβάσετε το setup στον υπολογιστή σας.Αφού το κατεβάσετε μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση του προγράμματος και είστε έτοιμοι να εισάγετε τους λογαριασμούς της ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας.

  Βρισκόμαστε στην αρχική σελίδα του Windows Live Mail και διαλέγουμε από τα tabs το "Accounts"



clickaroume το email


Τώρα γράφουμε στο email address την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλουμε να προσθέσουμε στο Windows Live Mail π.χ. someone@hotmail.com στο Password τον κωδικό μας και τα λοιπά στοιχεία που είναι προαιρετικά και πατάμε ΝΕXT και εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα δηλαδή ότι ο λογαριασμός μας έχει προστεθεί επιτυχώς.


Γίνεται upload των email και απλά χειριζόμαστε πλέον αυτόν τον λογαριασμό μέσω του Windows Live Mail.


  Μπορούμε να προσθέσουμε πολύ απλά οποιονδήποτε λογαριασμό μας απο hotmail gmail yahoo.Αλλά μπορούμε να προσθέσουμε επίσης και το webmail της σχολης....με λίγο διαφορετικές ρυθμισεις!

 Βρισκόμαστε πάλι στην αρχική σελίδα του Windows Live Mail και διαλέγουμε από τα tabs το "Accounts" κάνουμε click στο email και τώρα γράφουμε στο email address το webmail μας π.χ. dipapada@uth.gr στο Password τον κωδικό μας άμα θέλουμε συμπληρώνουμε τα λοιπά στοιχεία και πατάμε ΝΕXT.


Στο χώρο του Incoming Server Information στο server type αφήνουμε την προεπιλογή POP στο server address γράφουμε mail.uth.gr στον χώρο του Outgoing Server Information στο server address γράφουμε επίσης mail.uth.gr και πατάμε NEXT.


εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα δηλαδή ότι ο λογαριασμός μας έχει προστεθεί επιτυχώς.


  Τώρα μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένους όλους τους λογαριασμούς μαζί στο Windows Live Mail και το τσεκάρισμα των mail σας να γίνεται πολύ πιο έυκολα και γρήγορα!

  Προσωπικά το Windows Live Mail με βοήθησε πάρα πολύ γιατί,φαντάζομαι όπως και εσείς,έχω αρκετούς λογαριασμούς που τσεκάρω καθημερινά και ήταν πολύ χρονοβόρο και κουραστικό τώρα η όλη διαδικασία έγινε πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου