Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Πως να φτιάξετε ένα torrent

Μαθησιακό Γεγονός 13

  Αφού περιέγραψα πως να παίρνουμε screenshots στο VLC σκέφτηκα ότι η βασική χρήση τους είναι στη δημιουργία torrent ενώ όμως ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει torrent πως να τα κατεβάζω και πως να τα διαχειρίζομαι (νομίζω μπορείτε να συμφωνήσετε όλοι μαζί μου χωρίς να ντρέπεστε ;) )δεν ήξερα πως δημιουργούνται..!
  Η λογική σκέψη ήταν να ψάξω στο internet όμως επειδή είμαι εξοικειωμένη με το περιβάλλον του μtorrent έψαξα πρώτα εκεί...και BINGO το βρήκα αμέσως!Θα ήθελα να επισημάνω ότι θα περιγράψω την διαδικασία δημιουργίας torrent στο μtorrent συγκεκριμένα.

1.Πάμε στο Αρχείο-->Δημιουργία Νέου Torrent


2.Τώρα πρέπει να επιλέξετε αν το torrent σας θα περιέχει ένα αρχείο ή πολλά αρχεία.Αν θέλετε να περιέχει πολλά αρχεία αυτά πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο.
Οπότε 
          Α.αν θέλετε το torrent να περιέχει έναν φάκελο κάνετε broswe πατώντας "Από κατάλογο"
          Β.αν θέλετε το torrent να περιέχει ένα αρχείο κάνετε broswe πατώντας "Από αρχείο"


3.ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ TORRENT
Σε αυτό το κομμάτι χρειάστηκε να ψάξω στο internet και εδώ σας παρουσιάζετε μία συλλογή όσων διάβασα απλά και περιληπτικά...
         A.TRACKERS
             Οι trackers αρχικά μοιάζουν με URL αλλά δεν είναι,η πραγματική δουλειά τους είναι να ελέγχει τα δεδομένα που μεταφέρονται για το αρχείο torrent που φτιάξαμε.Μπορούμε να βάλουμε ιδιωτικούς trackers (δηλαδή από site με torrents που χρειάζεται πρόσκληση για να γίνεις μέλος) ,δημόσιους trackers (δηλαδή που είναι free) ή και trackers από γνωστά σε όλους site που κατεβάζουμε torrents.
Παραθέτω ένα tracker list Tracker List .
        B.ΣΧΟΛΙΟ
           Εδώ μπορείτε να γράψετε κάποιο σχόλιο σχετικά με το torrent σας.
        Γ.ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ
           Προτείνω να το αφήσετε στο αυτόματο.
4.Στο κομμάτι "'Αλλο" μπορούμε να επιλέξουμε το "Ιδιωτικό Torrent" σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε ιδιωτικούς trackers επίσης μπορούμε να επιλέξουμε ή και όχι το "Έναρξη Διαμοιρασμού" ανάλογα με το που θα ανεβάσουμε το αρχείο μας.Καλό είναι να τσεκάρετε την συγκεκριμένη επιλογή και να παροτρύνετε και όποιον κατεβάζει το torrent να κάνει μετά seed!
5.Πατάμε "Δημιουργία και Αποθήκευση Ως" και έτσι έχουμε δημιουργήσει το torrent μας!


 Η παραπάνω διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά πρέπει κανείς να γνωρίζει πολλά πράγματα για να δημιουργήσει ένα torrent.Πιστεύω το να βρεις τους κατάλληλους trackers είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι θέμα εμπειρίας.Προσωπικά κατά τη δημιουργία του πρώτου μου torrent (μόλις χθες το βράδυ) είχα πρόβλημα με την επιλογή των tracker και στο τέλος δεν κρύβω ότι έβαλα τους πιό γνωστούς και λίγο στην τύχη οπότε δεν μπορώ να σας προτείνω κάτι γιατί και εγώ το ψάχνω ακόμα....Πάντως αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι παραπάνω για την επιλογή των trackers feel free to comment :)

1 σχόλιο: