Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απενεργοποίηση παραθύρου για επιβεβαίωση διαγραφής

Μαθησιακό Γεγονός 12

Κάθε φορά που διαγράφουμε ένα αρχείο από τον υπολογιστή τα Windows ρωτούν "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να μετακινήσετε αυτό το αρχείο στον κάδο ανακύκλωσης;" Βεβαίως το λειτουργικό καλώς κάνει και ρωτάει γιατί μπορεί να διαγράψουμε κατά λάθος αρχεία που δεν είχαμε σκοπό να διαγραφούν!Όμως προσωπικά πρέπει να ομολογήσω ότι θεωρώ τρομερά ενοχλητικό αυτό το μήνυμα ιδιαίτερα αν πρέπει να διαγράψω κάμποσα αρχεία!


Έτσι για να απλοποιήσουμε την διαδικασία αυτή μπορούμε απλά να απενεργοποιήσουμε αυτά τα μηνύματα!

Κάνοντας λοιπόν δεξί click στον κάδο ανακύκλωσης και πατώντας τις Ιδιότητες απλά ξεμαρκάρουμε το "Εμφάνιση παραθύρου για επιβεβαίωση διαγραφής"  και πατάμε ΟΚ.


 Βέβαια για πιο σύντομα αποτελέσματα υπάρχει πάντα η συντόμευση Shft+Delete που διαγράφει τελείως από το σύστημά μας τα επιλεγμένα αρχεία!

Πιστεύω πολλοί από εμάς έχουν αναρωτηθεί κάποια στιγμή "Μα πώς γίνεται να μην υπάρχει αυτό το μήνυμα???" γιατί είναι αλήθεια ότι με όλα αυτά που τρέχουν στο pc μας ένα παραπάνω μήνυμα επιβεβαίωσης μπορεί να κάνει πολύ πιο χρονοβόρα μια πολύ απλή διαδικασία όπως η διαγραφή ενός αρχείου!!!Δεν χρειάζεται λοιπόν να εκνευριζόμαστε γιατί η απενεργοποίηση αυτών των μηνυμάτων είναι πολύ απλή και σύντομη που ο καθένας μας θα αφιερώσει 3 λεπτά,όπως έκανα και εγώ,για να φτιάξει τη συγκεκριμένη ρύθμιση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου