Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πως να κάνετε κρυφά τα αρχεία σας...

   Μαθησιακό Γεγονός 7  


  Για Χ λόγους κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κρυφά τα αρχεία σας...Η διαδικασία για να γίνει αυτό είναι η εξής :

1.Πηγαίνουμε στο αρχείο ή στον φάκελο που θέλουμε να κάνουμε κρυφό.Κάνουμε δεξί click και πηγαίνουμε στις ιδιότητες.


2.Στα χαρακτηριστικά μαρκάρουμε το Κρυφό και πατάμε ΟΚ.Μας εμφανίζεται ένα άλλο παράθυρο και διαλέγουμε αν θέλουμε να εφαρμοστούν οι αλλαγές και στους υποφακέλους.



3.Πηγαίνουμε στην Οργάνωση και ύστερα στις Επιλογές Φακέλων και Αναζήτησης.


4.Διαλέγουμε την καρτέλα Προβολή και πηγαίνουμε στα Κρυφά αρχεία και Φακέλους και επιλέγουμε το  Να μην εμφανίζονται κρυφά αρχεία φάκελοι ή μονάδες δίσκου και πατάμε ΟΚ.

                              


Τώρα τα επιλεγμένα αρχεία ή οι φάκελοι μας είναι κρυφοί.

Αν θέλουμε τώρα να μην είναι πλέον τα αρχεία μας κρυφά :


1.Πηγαίνουμε στην Οργάνωση και ύστερα στις Επιλογές Φακέλων και Αναζήτησης.


2.Διαλέγουμε την καρτέλα Προβολή και πηγαίνουμε στα Κρυφά αρχεία και Φακέλους και επιλέγουμε το  Εμφάνιση κρυφών αρχείων φακέλων και μονάδων δίσκου και πατάμε ΟΚ.


3.Πηγαίνουμε στο αρχείο ή στον φάκελο που έχουμε κάνει κρυφό.Κάνουμε δεξί click και πηγαίνουμε στις ιδιότητες.



4.Στα χαρακτηριστικά δεν επιλέγουμε το Κρυφό και πατάμε ΟΚ.Μας εμφανίζεται ένα άλλο παράθυρο και διαλέγουμε αν θέλουμε να εφαρμοστούν οι αλλαγές και στους υποφακέλους και πατάμε ΟΚ.


  Το να κάνω κρυφά αρχεία και φακέλους το ήξερα από το λύκειο δηλαδή δεν είναι μια γνώση που απόκτησα πρόσφατα όμως χρειάστηκε να την χρησιμοποιήσω πρόσφατα έτσι σκέφτηκα να την μοιραστώ μαζί σας...Χαίρομαι με το γεγονός ότι κάποιου άλλου θα του φανούν χρήσιμα αυτά που γράφω και έτσι σκέφτομαι να συνεχίσω το blog μου και μετά το τέλος της δραστηριότητας αυτής...! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου